Praktijk van morgen

Thorbecke vmbo: Doen is het nieuwe denken!

Chauffeurs, automonteur, zorgmedewerkers, bouwvakkers, technische mensen, beveiligers, bakkers, allemaal banen van de toekomst. Hoe dat er precies gaat uitzien, weten we nog niet zo goed. Maar met de kennis van nu kunnen er al wel vast een beetje over dromen!

Wat is jouw droomberoep?

Stel je eens voor dat jij de chauffeur mag worden van een beroemdheid. Bijvoorbeeld van een YouTuber!  Eentje die in een Lamborghini rijdt. Of was het een Audi 8 of een Tesla?  Je weet wel, zo’n auto, die zichzelf inparkeert en die je vertelt dat hij nog voldoende oplaadcapaciteit heeft. Gaaf toch?

Auto van de toekomst

Bouw jij liever helemaal zelf je droomauto met een knap stukje techniek, gericht op de toekomst? Hoe eerder jij jouw kennis in de praktijk kunt brengen, hoe eerder je de kans krijgt om daar je beroep van te maken!

Heb je helemaal niets met techniek, maar ben je juist heel zorgzaam en droom je ervan om met mensen te werken. Weet dan dat de zorg je hard nodig heeft. Stel je eens voor dat de zorg straks zo is ingericht, dat jij alle aandacht aan jouw patiënt kunt geven en de techniek voor niets staat, dankzij een aantal gerobotiseerde handelingen. Dat we jou opleiden om er ook echt voor de mensen te kunnen zijn!

Word 3D food printer!

Ben jij een gezondheidsfreak of juist een zoetekauw? Wil je alles weten over de bereiding van eten. Word cupcake designer of misschien nog wel leuker kok 3D food printer? Nee, echt! Het is geen grapje. De 3 Foodprinter is booming! Met de juiste grondstoffen in de printer is het echt al mogelijk om voedsel te printen. Nu nog simpele gerechtjes, zoals koekjes of chocolaatjes, maar de verwachting is dat er over een jaar of tien hele maaltijden uit de printer rollen. Ook dan moet je creatief zijn in de keuken. Dus wie weet print jij over een tijdje je eigen maaltijd.

In de buurt van je droom

Ben je heel gastvrij of gaat veiligheid bij jou boven alles, dan is gastvrouw of beveiliger van een van de kastelen die Nederland rijk is misschien wel jouw droom! Doe je ogen maar eens dicht. Zie je jezelf al staan? Samen met jou onderzoeken we jouw droom en daarna de mogelijkheden. Leren is motiveren en dat betekent dat we zo dicht mogelijk bij jouw droom willen uitkomen!