Thorbecke SG VMBO koploper in modern onderwijs!

Thorbecke sg, koploper in modern onderwijs!

Of het nu ligt aan een collega die uit de rally wereld komt of door de impulsen van de Stichting Sterk Techniek onderwijs, het feit is dat de afdeling mobiliteit & transport aan de Thorbecke scholengemeenschap locatie vmbo voorop loopt in modern onderwijs in Zwolle!

De afdeling bood al lessen aan voor elk type auto van lpg tot diesel en benzine maar sinds kort wordt er ook gewerkt aan een hybride Toyota Prius. Mede mogelijk gemaakt door Toyota Van Leusen in Zwolle. Als klap op de vuurpijl komt daar de volledig elektrische Volkswagen Up bij, die is aangekocht door stichting Openbaar Onderwijs bij van Mossel. De leerlingen gaan met het programma Electude, een elektronische leeromgeving, echt aan de slag met elektrische auto’s. De vier enthousiaste docenten die lesgeven op deze afdeling hebben ook certificaten gehaald op dit gebied.

Want tijden veranderen en leerlingen en docenten moeten mee in de toekomst. Monteurs die alles zelf repareren maken plaats voor technici die diagnose moeten kunnen stellen en onderdelen vervangen. De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en een brandstof als waterstof biedt enorme kansen voor de toekomst en het milieu!

Naast onderhoud aan alle soorten auto’s wordt er ook bij mobiliteit ook transport fietstechniek aangeboden. De ontwikkelingen in de transportwereld staan ook niet stil en daarom wordt er getraind en goed samengewerkt met Scania en het Deltion college.

Je binnenband zelf verwisselen of je ketting aanspannen kan gewoon op school. Maar ook elektrische fietsen zijn aangeschaft en worden onderhouden.

De afdeling mobiliteit en transport is opgeladen voor de toekomst en dat geeft energie!

Afdeling mobiliteit & transport Thorbecke sg