Onze Vakscholen

Vmbo-profielen Thorbecke

Wij leiden jou op tot vakman of vakvrouw!

Welk niveau je ook doet, vmbo-basis, vmbo-kader of praktijkmavo, kom je bij ons op school, dan ga je meteen aan de bak. Vanaf klas 1 volg je de eerste zes weken meteen al beroepsgerichte lessen, die passen bij de verschillende profielen. Op het Thorbecke noemen we dat vakscholen. We leiden jou immers op als vakman of vakvrouw! We vinden het belangrijk dat je je op deze manier alvast kunt oriënteren op de praktijk.

Lees meer over ons onderwijs of bekijk hieronder de verschillende vakscholen.

Produceren

Ontdek onze vakscholen

1

Zorg en Welzijn

Werken met mensen maakt je gelukkig. Je maakt ze mooi(er), verzorgt ze, omdat ze oud of juist jong zijn en je speelt een rol in hun vrije tijd, bijvoorbeeld tijdens het recreëren.

Ontdek onze vakscholen

2

Economie en Ondernemen

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie.

Ontdek onze vakscholen

3

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Vind je het leuk om het gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of simpelweg een bestelling doen in de bakkerij, dat maakt voor jou niet uit.

Ontdek onze vakscholen

4

Mobiliteit en Transport

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

Ontdek onze vakscholen

5

Produceren, Installeren en Energie

Techniek is je lust en je leven. Stilzitten is aan jou niet besteed. Jij steekt je handen liever uit de mouwen. Bij PIE leer je samen te werken met medeleerlingen en maak je gebruik van verschillende technieken.

Ontdek onze vakscholen

6

Media, Vormgeving en ICT

Je bent creatief en vindt het een uitdaging om zelfstandig of in groepjes de wereld te ontdekken van printmedia, webdesign, vormgeving, fotografie & film.

De profielen: Zorg & Welzijn, Techniek of Economie

Dit jaar hebben we geen open dag maar een open jaar! Het hele jaar door zijn er mogelijkheden om onze school te leren kennen. Wat is er allemaal te zien, te horen en te beleven? Kijk in onze agenda en schrijf je in!.

Vanaf klas 3 ga je je verder specialiseren en word je opgeleid voor één van de vakscholen, die vallen onder de sectoren Zorg & Welzijn, Techniek of Economie. Je haalt bij ons niet alleen een diploma, maar je doet ook heel veel vakkennis op.

Met die keuze ben jij natuurlijk nog helemaal niet bezig. En toch kan het geen kwaad om alvast na te denken over de vraag wat jij straks wilt gaan leren op de praktijkafdelingen van onze school. Straks ook jouw school!

Kijk eens wat je hobby’s zijn. Waar houd jij je graag mee bezig? Waar ben je goed in. En mogen we je daar voor wakker maken? Want daar ligt namelijk jouw talent. Op zo’n manier kom je er stap voor stap achter welke vakschool bij jou past.

Realisatie: