Zorg en Welzijn

vakschool

Ontdek zorg en welzijn

Werken met mensen maakt je gelukkig. Je maakt ze mooi(er), verzorgt ze, omdat ze oud of juist jong zijn en je speelt een rol in hun vrije tijd, bijvoorbeeld tijdens het recreëren.

Bij Zorg en Welzijn krijg je vier verplichte profieldelen: mens en gezondheid, mens en activiteit, mens en omgeving en mens en zorg.

Naast deze verplichte onderdelen ga je minimaal vier keuzedelen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: uiterlijke verzorging, haarverzorging, verzorging, activiteitenbegeleiding en recreatie.

Je hebt dus de keus om je zo breed mogelijk te scholen of al de diepte in te gaan.

Je krijgt les op een leerplein waar alle deelgebieden van Zorg en Welzijn zijn vertegenwoordigd. Je werkt hier redelijk zelfstandig aan theorie en praktijkopdrachten.

 

Bekijk onze vakschool

Wat wordt later jouw beroep?

 

Medewerker kinderopvang

Verzorg jij kleine kinderen met gemak

Kapper

Ben jij een topper in het creëren van een frisse look

Zorgmedewerker

Maak jij makkelijk kletspraatjes met ouderen

Zie je het al helemaal voor je?

Bekijk ook onze andere vakscholen

1

Economie en Ondernemen

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie.

2

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Vind je het leuk om het gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of simpelweg een bestelling doen in de bakkerij, dat maakt voor jou niet uit.

3

Mobiliteit en Transport

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

4

Produceren, Installeren en Energie

Techniek is je lust en je leven. Stilzitten is aan jou niet besteed. Jij steekt je handen liever uit de mouwen. Bij PIE leer je samen te werken met medeleerlingen en maak je gebruik van verschillende technieken.

5

Media, Vormgeving en ICT

Je bent creatief en vindt het een uitdaging om zelfstandig of in groepjes de wereld te ontdekken van printmedia, webdesign, vormgeving, fotografie & film.

Realisatie: