Groep 7/8

Maak kennis met Thorbecke vmbo

Bereid je voor op de praktijk van morgen

Op Thorbecke maak je kennis met de praktijk van morgen. Door letterlijk je handen uit je mouwen te steken. Door te doen dus! Niet voor niets staat onze school op een bedrijvenpark. Dé plek voor mooie ideeën en techniek! Dé plek waar we jou wegwijs maken in de beroepen van later. We zitten er middenin!

Bekijk onze folder

Naast alle theorievakken krijgt ook gelijk vanaf het eerste jaar praktijk. 6 verschillende vakscholen laten jou oriënteren op de toekomst.

Ontdek onze vakscholen

Ontdekken en leren doen we samen. Samen met alle leerlingen en onze docenten en ondersteuners. Maar ook met bedrijven en instellingen, met de gemeenschap dus.

Zodat jij zelf de verantwoordelijkheid leert te nemen in je eigen leerproces, je op eigen benen leert te staan, weet wat je wilt en trots bent op jezelf.

Klik voor het aanmeldformulier

Agenda 2023/2022

Wat is jouw droomberoep?

Stel je eens voor dat jij de chauffeur mag worden van een beroemdheid. Bijvoorbeeld van een YouTuber! Eentje die in een Lamborghini rijdt. Of was het een Audi 8 of een Tesla? Je weet wel, zo’n auto, die zichzelf inparkeert en die je vertelt dat hij nog voldoende oplaadcapaciteit heeft. Gaaf toch?

Lees over ons onderwijs

word 3D foodprinter!

Ben jij een gezondheidsfreak of juist een zoetekauw? Wil je alles weten over de bereiding van eten. Word cupcake designer of misschien nog wel leuker kok 3D food printer? Nee, echt! Het is geen grapje. De 3 Foodprinter is booming! Met de juiste grondstoffen in de printer is het echt al mogelijk om voedsel te printen.Wie weet print jij over een tijdje je eigen maaltijd.

Auto van de toekomst

Bouw jij liever helemaal zelf je droomauto met een knap stukje techniek, gericht op de toekomst? Hoe eerder jij jouw kennis in de praktijk kunt brengen, hoe eerder je de kans krijgt om daar je beroep van te maken!

Shinen in de zorg

Heb je helemaal niets met techniek, maar ben je juist heel zorgzaam en droom je ervan om met mensen te werken. Weet dan dat de zorg je hard nodig heeft. Stel je eens voor dat de zorg straks zo is ingericht, dat jij alle aandacht aan jouw patiënt kunt geven en de techniek voor niets staat, dankzij een aantal gerobotiseerde handelingen. Dat we jou opleiden om er ook echt voor de mensen te kunnen zijn!

In de buurt van je droom

Ben je heel gastvrij of gaat veiligheid bij jou boven alles, dan is gastvrouw of beveiliger van een van de kastelen die Nederland rijk is misschien wel jouw droom! Doe je ogen maar eens dicht. Zie je jezelf al staan? Samen met jou onderzoeken we jouw droom en daarna de mogelijkheden. Leren is motiveren en dat betekent dat we zo dicht mogelijk bij jouw droom willen uitkomen!

Open dagen en Vip-tours voor groep 7/8

Alle activiteiten zijn inmiddels geweest. Toch nog benieuwd of een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Sfeerimpressie van het gebouw

Bekijk de 10 meestgestelde vragen

1
Wat is de praktijk MAVO?

2
Gebruiken jullie laptops?

3
Hoe ga je om met dyslexie?

4
Hoe ziet het lesrooster eruit?

5
Welke praktijk afdelingen zijn er?

6
Moet je meteen een afdeling kiezen?

7
Is er huiswerk begeleiding?

8
Hoe wordt een leerling geplaatst?

9
Hoe groot zijn de klassen?

10
Heeft de klas een mentor?

Realisatie: