Economie en Ondernemen

vakschool

Ontdek Economie en Ondernemen

Je richt je op de detailhandel en leert je eigen onderneming draaiende houden. Een ondernemer heeft alles op orde en kennis van zaken. Je leert het logistieke systeem kennen en regelt je eigen administratie. Je legt contacten met je klanten, presenteert en verkoopt je producten. Daarnaast ga je jouw eigen webshop beginnen.

Bij Economie en Ondernemen richten we ons zowel op de werkzaamheden op de werkvloer als op de administratie. Na het behalen van je diploma biedt deze opleiding je heel veel mogelijkheden voor een vervolg op het MBO.

Bekijk onze vakschool

Wat wordt later jouw beroep?

 

Verkoopmedewerker

Kan jij mensen goed adviseren welke kleding hun gaat staat

Marco Kok (ondernemer)

“School heeft mij de mogelijkheden laten zien van waar ik allemaal heen kan in de toekomst. Er zijn nu eenmaal zoveel kanten die je kunt opgaan”

Lees hier meer over Marco!

Financieel adviseur

Ben jij goed met cijfertjes en geld

Zie je het al helemaal voor je?

Marco Kok

Eigen kledingmerk (day1’s) en oud leerling

Wat heeft school jou gebracht waar je nu iets aan hebt in je werk? 

School heeft mij de mogelijkheden laten zien van waar ik allemaal heen kan in de toekomst. Er zijn nu eenmaal zoveel kanten die je kunt opgaan.

Wat heeft het je opgeleverd waar je nu iets in je werk aan hebt?

Het heeft mij vooral een goede basis gegeven voor het ondernemen en het werken in de economie Daardoor kon ik makkelijker instappen in hetgene wat ik nu doe.

Waarom heb je gekozen voor deze vakschool?

Met deze vakschool kun je heel veel kanten op.

 

Opleidingen/ werk:

  • Economie en Ondernemen vmbo
  • VeVa; ICT als extra vak
  • Marketing sale & verkoopadministratie
  • Huidige baan: Eigen bedrijf, eigen kleding merk

Bekijk ook onze andere vakscholen

1

Zorg en Welzijn

Werken met mensen maakt je gelukkig. Je maakt ze mooi(er), verzorgt ze, omdat ze oud of juist jong zijn en je speelt een rol in hun vrije tijd, bijvoorbeeld tijdens het recreëren.

2

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Vind je het leuk om het gasten naar de zin te maken? Dit kunnen gasten zijn die in een restaurant of hotel komen eten of simpelweg een bestelling doen in de bakkerij, dat maakt voor jou niet uit.

3

Mobiliteit en Transport

Heb je interesse in alles met een stuur of motor en ben je niet bang voor vieze handen? Ben je een echte doorzetter die graag vakwerk wil leveren? Dan is dit zeker iets voor jou!

4

Produceren, Installeren en Energie

Techniek is je lust en je leven. Stilzitten is aan jou niet besteed. Jij steekt je handen liever uit de mouwen. Bij PIE leer je samen te werken met medeleerlingen en maak je gebruik van verschillende technieken.

5

Media, Vormgeving en ICT

Je bent creatief en vindt het een uitdaging om zelfstandig of in groepjes de wereld te ontdekken van printmedia, webdesign, vormgeving, fotografie & film.

Realisatie: