Bijeenkomst sponsoren schoolbus

Thorbecke in Bedrijf is al een aantal jaren in ontwikkeling binnen de school.

Inmiddels zijn er samenwerkingsovereenkomsten met meerdere bedrijven en partners. Een aantal bedrijven ontvangt wekelijks leerlingen van ons, die onder begeleiding van een collega van de Thorbecke, allerhande werkzaamheden verrichten binnen het bedrijf.

 

Eind 2020 hebben we de beschikking gekregen over een schoolbus. Met deze schoolbus is het mogelijk een groepje leerlingen naar een stagebedrijf te brengen. Een behoefte waar we nu in kunnen voorzien. Door middel van sponsoring via bedrijven hebben wij als school alleen de gebruikerskosten voor de bedrijfsbus. Om de bedrijven hiervoor te bedanken hebben we, op 3 november, een bijeenkomst georganiseerd. In deze bijeenkomst hebben we gesproken over ons onderwijsconcept en is TIB aan de orde gekomen. Arjan heeft het belang van samenwerking met bedrijven uitgelegd. De contactpersonen van twee bedrijven, Buiting Machinebouw en staalconstructie en Axent groen, hebben uitgelegd hoe en waarom zij onze leerlingen inzetten.

 

Tijdens een hapje en een drankje werden de banners, met logo van het bedrijf, en een bedankje van de school uitgereikt. Daarna hebben een aantal deelnemers een rondleiding door school gemaakt. Er hebben mooie netwerkgesprekken plaatsgevonden.