Loopbaan oriëntatie

Jouw route

Loopbaan Oriëntatie Begeleiding

Bij ons op school ontdek je op verschillende manieren wat je leuk vindt en wat bij je past. Jouw mentor is je begeleider en tijdens de mentorlessen en met verschillende projecten daar omheen krijg je zicht op welke beroepen er allemaal zijn en welke keuzes je kunt maken om te komen waar je wilt.

In klas 1 & 2 ga je op beroepensafari, je bezoekt dan een bedrijf. Ook bezoek je het Deltion College (MBO) tijdens Deltion Discover.

In klas 3 & 4 bezoek je de Onderwijsbeurs. Daar kun je veel verschillende opleidingen leren kennen en in gesprek gaan met studenten. Ook bij de Grote Zwolse Voorlichtingsavond kun je veel opleidingen ontdekken. Tijdens de “Bekijk het MBO”-dagen proef je de sfeer op de vervolgopleidingen!

Om naar het MBO te kunnen werk je in de bovenbouw aan jouw Paspoort voor Succes. Hierin verzamel je ervaringen die je hebt opgedaan, keuzes die je hebt gemaakt en kwaliteiten die jou typeren. Dit paspoort neem je mee naar de intake voor het MBO.

Meer weten over:

Stages

 

Snuffelstage

In klas 1 ga je snuffelen aan werk. Door een dagje mee te lopen met een bekend iemand en te zien en te ervaren wat diegene allemaal doet op een dag ontdek je hoe het zou kunnen zijn om te werken.

Maatschappelijke stage

De wereld zou draait omdat we omkijken naar elkaar. In klas 2 ontdek je door middel van een maatschappelijke stage hoe het is om je in te zetten in onze samenleving. Het woord zegt het al: we zullen samen moeten leven!

Beroeps oriëntatie stage

Omdat je in klas 3 een praktijkvak kiest loop je dat jaar een maand stage bij een bedrijf naar keuze. Door langere tijd bij het bedrijf betrokken te zijn kun je echt ervaren wat je van dat soort werk vindt en of z’n type bedrijf wel of niet bij je past!

Realisatie: