Begeleidingsklassen

Begeleidingsklassen

In de onderbouw hebben we meerdere niveau’s in 1 klas. Door deze heterogene klassen krijgen we een goed beeld van het niveau.

Lees hier meer over heterogene klassen

Naast de basis/kader en kader/mavo klassen hebben we ook verschillende ondersteuningsklassen.

De schoolleider van onze school bekijkt samen met de orthopedagoog en intern begeleider in welke klas je instroomt. Dat gaat in overleg met de basisschool. Als blijkt dat je meer of juist minder begeleiding nodig hebt, dan is er altijd een mogelijkheid om over te stappen naar een andere klas.

Er zijn verschillende ondersteuningsklassen namelijk:

  • Juniorklas
  • X-klas
  • Schakelklas

Juniorklassen

Heb jij een vmbo-advies, maar vind je leren lastig en loop je achter met de leerstof door bijvoorbeeld dyslexie, nt2 of een taalontwikkelingsstoornis? Dan is de Juniorklas misschien iets voor jou. Dit is een kleine klas met een eigen lokaal en vaste docenten.

X-klassen

Werkt het werken volgens een vaste structuur voor jou het beste, dan kom jij het beste tot je recht in de X-klas. De klas is klein en de lessen worden gegeven door een klein groepje docenten, die jou goed kennen. We werken in deze klas op basis- en kaderniveau. Hierdoor krijg je zo min mogelijk prikkels van buitenaf en word je niet zo snel afgeleid.

Schakelklassen

Twijfelt jouw basisschool over het advies praktijkonderwijs of vmbo basis? Dan kijken we met behulp van een speciaal programma wat het beste bij jou past. De klas is klein en heeft een eigen lokaal.  Aan het eind van leerjaar 1 ga je naar de tweede klas vmbo basis of naar praktijkonderwijs.

Kentalis

Bij Kentalis College Zwolle krijg je de kans om voortgezet onderwijs te volgen op de Thorbecke Scholengemeenschap, in een reguliere schoolomgeving. Bij alle theorie- en praktijkvakken is er extra aandacht voor taalontwikkeling, communicatieve redzaamheid en sociale vaardigheden.

 

Meer weten over Kentalis?

In het eerste jaar biedt Kentalis College Zwolle praktijkonderwijs en vmbo (basis- of kaderniveau) aan. Je krijgt les in een klas van Kentalis, samen met andere leerlingen die ook TOS hebben. Daarnaast volg je lessen en activiteiten met leerlingen van de Thorbecke.
Na het eerste jaar, of tijdens het tweede jaar, kun je overstappen naar het reguliere onderwijs op de Thorbecke Scholengemeenschap.

 

Meer over onze onderwijssetting op onze school.

Realisatie: